Wednesday Seminar

GDPR Summit

GDPR Summit

Datum

4apr

Tid

09.00 - 12.00, registrering & frukost från 08.30

Plats

Lundqvist & Lindqvist Klara Strand
Klarabergsviadukten 90

Pris

Kostnadsfritt

Den nuvarande personuppgiftslagen (PUL) kommer i maj 2018 att ersättas med Dataskyddsförordningen (GDPR). I och med detta kommer ditt företag inte kunna samla in, spara och använda sig av personuppgifter på samma sätt som tidigare. 

På GDPR Summit går vi igenom aspekter på privacy policy, det nya regelverket och tekniska utmaningar. Som deltagare får du även möjlighet att delta i en Open Space diskussion kring berörda ämnen.  

Efter dagen kommer du att ha en ökad förståelse för hur GDPR kan påverka era möjligheter att använda personuppgifter i er verksamhet och vilka tekniska utmaningar ni behöver tackla för att undvika höga böter.

Program

Programmet är under uppbyggnad och uppdateras löpande.

09.00 | Välkomna 

09.10 | Human centric privacy - attitude can make a world of a difference

  • Learn how Human-Centered data protection makes it possible to increase transparency and confidence as well as to develop customer relationships.
  • Sini offers food for thought on how to find the right attitude and approach to data protection and how your organizations data protection culture could be built in practise.

Sini Vartiainen - Service Area Lead, CRM & Privacy, Talent Base

09.45 | Ny personuppgiftslagstiftning – ett förändrat risklandskap och möjligheter

  • Bakgrund och senaste fakta
  • Risker och effekter
  • Checklista – fem fokusområden för att förbereda sig på bästa sätt

Cathrine Abadji, Advokat, Setterwalls 
Joacim Johannesson – Delägare, Advokat, Setterwalls

10.30 | Paus

11.00 | Tekniska utmaningar när GDPR ersätter PUL

  • Individens stärkta rättigheter
  • Komplett modell av personuppgifter och regelverk
  • Självbetjäningstjänster och revisionsunderlag
  • Mervärden i verksamheten

Håkan Karlsson, Senior systemingenjör, Pitney Bowes Software

11.30 | Open Space / Diskussion med föredragshållarna

11.55 | Avslut och summering

Talare

Cathrine Abadji

Advokat, Setterwalls

Cathrine Abadji är medlem i Setterwalls verksamhetsgrupp för IP/Tech. Hennes fokus ligger på att agera rådgivare åt företag avseende utvecklingen av och skyddandet av immateriella rättigheter. Cathrine arbetar också tillsammans med klienter för att identifiera och strukturera komplexa och gränsöverskridande personuppgiftsfrågor. Detta innefattar rådgivning kring hanteringen av personuppgifter med avseende på bl.a. implementeringen av databas- och whistleblowingstrukturer, molntjänster samt överföringen av personuppgifter till tredje land. Cathrine skriver och granskar också avtal inom detta område såsom biträdesavtal, Binding Corporate Rules och standardavtalsklausuler.

Joacim Johannesson

Delägare & Advokat, SetterWalls

Joacim Johannesson är verksam inom IP/Tech-sektor och strategiska projekt såsom stöda och upprätta och förhandla komplexa avtal innefattande bl. a. leverans av IT-system, outsourcing, licenser, support och underhåll, konsultarbete, utveckling, OEM, implementering av mjukvaruprogram och joint ventures samt data protection och privacy frågor.

Håkan Karlsson

Senior systemingenjör
Pitney Bowes Software

Håkan är systemingenjör på nordisk nivå med ansvar för tekniskt säljstöd, affärsutveckling och utbildning. Han har expertis inom bearbetning och analyser av verksamhetsdata och geografiska data. Erfarenheten sträcker sig över ett flertal branscher, däribland telekom och energi, försäkring, bank och finans, handel, transport samt offentlig sektor.

Sini Vartiainen

Service Area Lead, CRM & Privacy
Talentbase

Sini’s professional passion is to develop Customer Relationship Management with a cross-functional touch; utilizing customer data while caring for privacy.

Her versatile work experience stems from 15+ years of complex international IT and business development projects, including 7 years in various data protection roles. On the topics of privacy, CRM and other business development, it is Sini´s nature to be the "interpreter" between different levels and functions of the organization, to build common understanding and value. 

Sini currently holds a role as Service Area Lead for CRM & Privacy at Talent Base and has previous experience from various roles within Privacy and CRM at Nokia and Microsoft Mobile. Before joining Talent Base, Sini held a role as Head of CRM Development at Microsoft Mobile. 

 Partners

Pitney Bowes

Pitney Bowes är ett globalt teknikföretag med nära 100 års erfarenhet av att erbjuda produkter och lösningar som hanterar namn, adresser och andra personuppgifter. Pitney Bowes erbjuder innovativa lösningar inom samordning och bearbetning av kunddata (Customer Information Management), geografiska  analyser (Location Intellgence), optimerad kundkommunikation (Customer Engagement Solutions), traditionell post- och pakethantering samt global e-handel och logistik. Mer än 1,5 miljoner organisationer i 100 länder förlitar sig på våra produkter, lösningar och tjänster för att hantera uppgifter för över en miljard individer.

Talent Base

Talent Base is a solution design agency specialized in demanding digitalization projects. We help our clients to capitalize on their IT investments by designing business-driven and fit-for-purpose solutions. Being independent from the manufacturers of technologies and tools, we combine business needs and technical possibilities in the best way possible for our client.  

Providing holistic solution design services covering strategies, operational models, digitals concepts, definitions and deployment with expert areas within Information Management, Master Data Management, Privacy, Customer Relationship Management, Digital Services, Enterprise Content Management and Web Content Management.

Setterwalls

Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt nätverk.

Vi är ca 260 medarbetare, varav ca 200 jurister. Alla med ett gemensamt fokus – att våra klienters affärer ska bli mer framgångsrika.

Till ditt förfogande finns erfarna specialister inom alla affärsjuridiska områden och en gedigen erfarenhet av de flesta branscher.

Vår ambition är alltid att vara en flexibel och vass affärsjuridisk partner. Det ska vara lätt att samarbeta med oss och vi är alltid lätta att nå. Det innebär att du alltid kan få precis den hjälp du för tillfället behöver.

Du hittar våra kontor i de tre största städerna – Stockholm, Göteborg och Malmö.

Real Time Web Analytics