Wednesday academy

Micro content & disposable media - i din marknadsföring

AKTUELLT KURSDATUM
21 september 2017 | STOCKHOLM

Micro content & disposable media – hur kan företag använda engångs-content i sin marknadsföring?

Allt fler företag har insett att det är viktigt att inte bara jobba med att driva trafik och få alla in på sin egen sajt för köp eller annan typ av konvertering. Även att konversera med sina kunder i de separata kanalerna och nöja sig med det är viktigt. Då är bra micro-content ett viktigt verktyg för att göra det: Dvs genom att dela med sig av bra självbärande innehåll i små lättsmälta bitar (video, grafik, intressant data, foto osv) bli en självklar kanal att följa för de ni vill ska ha er ”top of mind”. 

Disposable media är samlingsnamnet för det uttryckssätt som Snapchat var först med att introducera men som så många andra nu tagit efter: Dvs möjligheten att skicka meddelanden som försvinner när mottagaren läst dem samt inlägg man postar som bara ligger kvar i 24 timmar. Förutom Snapchat kan organisationer göra detta även i Instagram. Och säkerligen inom kort även på Facebook, Messenger och WhatsApp då detta redan är möjligt för privatpersoner. Hur använder man som organisation denna möjlighet på bästa sätt? Vilka ska man prata med? Vad ska postas? 

Program

09:00 | Inledning

09:10 | Vad är Micro Content och Disposable Media? 
Allt mer dialog i sociala medier sker genom innehåll som försvinner när det har visats en gång. Hur ska företag och organisationer förhålla sig till detta i sin kommunikation.

09:40 | Vilka kanaler tillhandahåller tjänster för Disposable Media? 
Vi går igenom de viktigaste kanalerna och dess funktioner och specifika förutsättningar.

10:10 | Paus

10:40 | Så har andra företag lyckats med Micro Content
Hur kan man knyta Disposable Media till affärsnytta och varför det kräver en ny infallsvinkel på marknadsföring.

11:10 | Strategi för företag
Vad bör du som företag tänka på när du ska ge dig ut i dessa kanaler med ett helt nytt uttryckssätt? 10 handfasta tips på hur du lyckas med Micro Content.

11:50 | Summering och avslutning

Det här får du med dig?

Vi går igenom grundläggande tankesätt och handfasta tips för att lyckas med ditt Micro Content och Disposable Media genom att titta på inspirerande case som tydliggör hur man kan lägga upp sin företagsstrategi för innehåll som försvinner så snart det har visats.

För vem?

För dig som jobbar inom kommunikation eller marknadsföring och redan bemästrar Facebook och Instagram men vill ta nästa steg inom sociala medier.


Lärare

Daniel Erkstam

DIGITAL STRATEG

Daniel Erkstam undervisar bl.a. på Medieinstitutet och är en mycket uppskattad föreläsare. Han har även föreläst både på Webbdagarna och Internetdagarna.

"Mycket kunnig föreläsare, kunde verkligen sin sak!”

Aktuella kurstillfällen

Datum: 21 september 2017
Tid: 09:00 - 12:00
Registrering och frukostbuffé från kl 08.30

Plats: Mornington Hotel
Nybrogatan 53, 114 40 Stockholm

Pris: 2 990 kr (exkl. moms)
Gå två: 2 490 kr (exkl.moms)

ANMÄL DIG


Intresserad av skräddarsydda kurser?

Vi producerar ofta skräddarsydda kurser. Läs mer eller kontakta på tel. 08-642 21 90.

Real Time Web Analytics